Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els gestors avisen que la web del SEPE no funciona des de dijous a la tarda i és “impossible” presentar tots els ERTO

ACN Barcelona.-Els Gestors Administratius de Catalunya han advertit que la pàgina web del Servei Públic de Treball Estatal (SEPE) on s’han de presentar els certificats de les empreses amb les […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Els Gestors Administratius de Catalunya han advertit que la pàgina web del Servei Públic de Treball Estatal (SEPE) on s’han de presentar els certificats de les empreses amb les dades dels treballadors afectats per ERTO “no funciona des d’ahir dijous i ara mateix segueix sense funcionar”. En aquest escenari, reiteren que “serà impossible presentar tota la informació necessària perquè els treballadors puguin cobrar l’atur”, ja que la data límit és aquest mateix divendres 3 d’abril. Fa dies que els gestors reclamen que s’allarguin els terminis i es queixen que no reben “cap mena de comunicació o instrucció oficial del SEPE”.

El president del col·legi, Alfonso Lluzar, diu que la situació és prou important com perquè l’administració “doni una resposta directa i eficaç als professionals” que actuen en nom de les empreses afectades. “A les gestories estem fent jornades interminables per ajudar a les empreses amb aquestes gestions dins el termini establert, però la contínua aparició de problemes tècnics que no es resolen a temps farà impossible que ho puguem fer per moltes hores que hi dediquem”, destaca Lluzar.De fet, el president del col·legi assegura que, davant els problemes burocràtics que han sorgit tots aquests dies, cobrar la prestació d’atur del març serà molt complicat. “Qui cobri el 10 d’abril serà una persona afortunada”, diu Lluzar, qui recorda que només a la demarcació de Barcelona hi ha gairebé mig milió de persones afectades per un ERTO.En aquest sentit, Lluzar adverteix que totes les traves acabaran derivant en un endarreriment en el cobrament de les prestacions d’atur i més feina per als funcionaris del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), l’organisme dependent del govern espanyol que s’encarrega de tramitar les prestacions d’atur.Des del Col·legi Oficial de Gestors d’Administradors de Catalunya reclamen una major coordinació per part dels organismes públics i una homogeneïtzació de tots els tràmits. “El procés per presentar un ERTO s’hauria d’entendre de manera completa, i no com una suma de tràmits amb diferents administracions”, conclou Lluzar.