Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els comuns descarten votar a favor del decret de sequera: “El Govern mereix un toc d’atenció”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els comuns descarten votar a favor del decret de sequera que el Parlament ha de convalidar aquesta setmana. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha explicat que el Govern mereix “un toc d’atenció” per la seva falta de diàleg i planificació. En cas que tiri endavant, els comuns demanaran que es tramiti com a projecte de llei per a poder introduir canvis a un text que “arriba tard i es queda curt”. “Cal reobrir debats amb qüestions que el decret no aborda, com ara la limitació dels creuers al Port de Barcelona i Tarragona”, ha argumentat Cid.

Entre altres mesures, el decret permet a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) suspendre durant 48 hores la captació d’aigua per a usos diferents de l’abastament de la població quan aquest abastament perilli i recuperar pous en desús. També augmenta les sancions per danys al domini públic hidràulic quan es cometin en situacions d’alerta, excepcionalitat i emergència per sequera. El decret es debatrà dimecres al matí.

Publicitat

El ple d’aquesta setmana també debat la moció dels comuns que rebutja “la macroocurrència” del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat amb una pista sorbre el mar. Cid creu que “per coherència” s’hauria d’aprovar, perquè quan es va conèixer el projecte tant el PSC com JxCat “van parlar d’ocurrència”. Tot i això, el portaveu dels comuns ha admès que desconeixen quina serà la posició dels republicans, a qui ha retret els seus “posicionaments erràtics” sobre l’assumpte. En Comú Podem defensa que el projecte és “inviable” tant des del punt de vista econòmic com ambiental. La mateixa moció demana ampliar l’ampliació de la xarxa del Trambaix al Llobregat i els comuns confien que la cambra “es posicioni a favor d’aquest element clau de la mobilitat”. 

D’altra banda, la Mesa ha admès a tràmit la proposició de llei dels comuns -així com les del PSC-Units i de Cs- per modificar les pensions dels expresidents. La iniciativa d’ECP vol revocar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament i la Generalitat en casos de corrupció. Serà la Junta de Portaveus de l’11 d’abril qui haurà de fixar quan va al ple. El portaveu dels comuns ha explicat que té la intenció de plantejar-ho a la pròxima Junta perquè pugui anar al pròxim ple, del 18 d’abril o, a molt estirar, al següent. Alhora, ha defensat que la tramitació es faci per lectura única.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió