Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Els comuns demanen que es retiri el decret d’habitatge de l’ordre del dia i insten el Govern a seure amb les entitats

ACN Barcelona.-CatECP ha reclamat aquest dimarts que es retiri de l’ordre del dia del ple de dimecres el decret del Govern que ha de limitar els preus del lloguer de […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-CatECP ha reclamat aquest dimarts que es retiri de l’ordre del dia del ple de dimecres el decret del Govern que ha de limitar els preus del lloguer de l’habitatge i ha instat al Govern a seure amb els entitats. Els comuns adverteixen que si es presenta com està ara, la tombaran. La portaveu, Susanna Segovia, ha criticat que s’ha fet “d’esquenes a tothom” i ha exigit a l’executiu que “aprengui a treballar consensuant i abordant problemàtiques amb qui més coneix el problema” i treballant per “majories àmplies”. Els comuns creuen que tot i parlar de regular i contenir lloguers, el decret no tindrà cap impacte en la coordinació de preus.

D’altra banda, s’ha dirigit al PSC en referència al “sobtat interès” dels socialistes per la regulació dels lloguers i els ha recordat que “des de Madrid també es pot fer”, a través d’una llei d’arrendaments urbans que inclogui la limitació. En aquest sentit, ha carregat contra el president del govern, Pedro Sánchez, per comprometre’s en l’anterior legislatura en la regulació i no fer-ho: “Ara, amb les majories que pot tenir al Congrés, pot liderar i treballar amb les entitats per fer-ho efectiu”.