Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els comerços ubicats en carrers de vianants facturen un 30% més, segons un estudi de la consultora Laborde Marcet

ACN Barcelona.-Un estudi de la consultora Laborde Marcet assegura que els comerços ubicats en carrers de vianants facturen un 30% més. La conversió en zona de vianants de les principals […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Barcelona.-Un estudi de la consultora Laborde Marcet assegura que els comerços ubicats en carrers de vianants facturen un 30% més. La conversió en zona de vianants de les principals vies comercials afavoreix el consum a peu de carrer, provocant que els locals ubicats en aquests indrets augmentin el seu valor fins a un 20%, apunta l’informe. L’Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat projectes per adaptar encara més els principals carrers de la ciutat als vianants, així com per reduir el trànsit i la contaminació acústica. La directora de Venda al detall de Laborde Marcet, Ángela Sánchez, assegura que “és evident que fer els carrers més atractius pel vianant fomenta el consum i repercuteix positivament en la facturació dels negocis”.

Segons l’experta de Laborde Marcet, el model urbanístic de les ciutats del futur, posant el vianant al centre, “enfortirà de manera indirecta el mercat del ‘retail’ perquè la compra a les botigues físiques i l’experiència del client conviuran de manera sinèrgica amb l’ús cada dia més consolidat del comerç electrònic”.