Dilluns, 30 de novembre de 2020 - Edició 858
La República

Els comerços de l’Espai Gironès de Salt protesten per les “mesures arbitràries” del Govern que els impedeixen treballar

ACN Salt.-Els comerços de l’Espai Gironès de Salt han protestat aquest divendres contra les mesures “restrictives” dictades pel Govern que els impedeixen tenir obert. Assenyalen que són establiments “segurs” i […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Salt.-Els comerços de l’Espai Gironès de Salt han protestat aquest divendres contra les mesures “restrictives” dictades pel Govern que els impedeixen tenir obert. Assenyalen que són establiments “segurs” i consideren que el Procicat ha actuat de manera “arbitrària”. En aquest sentit, veuen “paradoxal” que els parcs comercials de Catalunya puguin obrir, i en canvi, ells hagin de mantenir-se tancats. Per això, exigeixen al Govern que els permeti aixecar la persiana el proper dilluns coincidint amb la reobertura de sectors com la Cultura o l’hostaleria. Els comerços assenyalen que el tancament afecta 800 persones i han volgut fer visible el seu malestar encenent una espelma davant de cada establiment.

Els negocis, que han tingut el suport de la direcció de l’Espai Gironès, recorden que a banda dels llocs de feina directes, el tancament afecta també els indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes. Per tot plegat, des del centre comercial demanen poder tornar a treballar complint les mesures de seguretat necessàries i “poder salvar la campanya del Black Friday” que se celebra la setmana que ve, a més de la de Nadal. I és que es tracta de dos moments “clau” de l’any per a molts dels comerciants de l’Espai Gironès. Per fer-ho possible, el sector reclama “diàleg” per tal de trobar una fórmula “que faci compatible el control de la pandèmia amb el desenvolupament de l’activitat econòmica”. En aquest sentit, els establiments de l’Espai Gironès exigeixen un pla que es basi “en criteris objectius i no en percepcions subjectives”. A més, recorden que tots els negocis han pres les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis i, per tant, es defineixen com “espais segurs”. Per tot plegat no entenen per què no es poden mantenir oberts quan, asseguren, són un col·lectiu que compleix “escrupolosament” amb les directrius i conviden als responsables de Salut a comprovar-ho.

Relacionats