Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Els centres de complexitat que feien sisena hora abans de la covid la recuperaran el proper curs

ACN Barcelona.-Els centres de complexitat que feien sisena hora abans de la covid la recuperaran el proper curs. El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha dit a TV3 que només […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-Els centres de complexitat que feien sisena hora abans de la covid la recuperaran el proper curs. El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha dit a TV3 que només en casos de causa “molt justificada” es mantindrà l’eliminació d’aquesta hora que es va produir aquest curs. En canvi, ha dit que la recuperació general per al sistema públic no està prevista en els pressupostos. D’altra banda, el Departament d’Educació ha iniciat l’enviament de qüestionaris a docents i directors per escoltar les seves demandes i opinions i millorar el sistema. Aquesta setmana per primer cop s’estan enviant 120.000 qüestionaris i la previsió és presentar els resultats a finals de setembre. Aquests qüestionaris es repetiran cada sis mesos.

L’enquesta l’han rebut tots els docents i directors dels centres tant públics com concertats de Catalunya. Educació pretén identificar els punts fots i els àmbits de millora relacionats amb la gestió dels serveis i recursos del sistema educatiu. Cambray ha apuntat que l’anàlisi dels resultats els ha de permetre prendre “les millors decisions”. Les enquestes, que són diferents per a docents i per a directors, es tractaran de forma confidencial i en còmput global, no de manera individual. Entre d’altres, podran explicar quines necessitats formatives tenen, com valoren la tasca docent i com se senten practicant-la, però també se’ls demana una valoració sobre la comunicació amb la Conselleria. Pel que fa al curs vinent, ha insistit que començarà amb grups bombolla i que la retirada de la mascareta és una decisió del Departament de Salut que no afecta a l’organització dels centres. Tot i això, ha expressat que a nivell pedagògic, esperen que aquesta retirada arribi com abans millor. Ha afirmat també que s’està parlant amb Salut com es farà la vacunació dels adolescents i no ha descartat que aquesta es pugui fer als centres educatius. Si aquesta vacunació es fes amb el curs iniciat ha afirmat que és “evident” que es faria als centres educatius però no ha descartat que també pugui ser així abans de l’inici de les classes. En tot cas, ha assegurat que es buscarà la millor formula. Pel que fa a l’etapa 0-3, ha indicat que l’acord de Govern contempla la gratuïtat d’aquesta etapa i ha assegurat que es començarà pel P2. En aquest sentit, ha dit que es treballarà per veure si als pressupostos del 2022 ja s’inclou aquesta mesura. Sobre els nous criteris d’avaluació que planteja el Ministeri d’Educació i que apunten a la possibilitat de passar de curs amb suspensos, Cambray ha afirmat que cal tenir una visió del nou ensenyament competencial. Així, s’ha mostrat a favor que l’avaluació tingui “certa flexibilitat al servei de l’alumne” i ha apostat per torbar un equilibri entre exigència i flexibilitat per prendre la millor decisió per a l’alumne.