Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els autobusos de Barcelona portaran pacients recuperats de coronavirus dels hospitals a hotels o poliesportius

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està reclutant voluntaris entre els conductors d’autobús per traslladar pacients que s’han recuperat del coronavirus però s’han de confinar. Els conductors portaran de forma […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està reclutant voluntaris entre els conductors d’autobús per traslladar pacients que s’han recuperat del coronavirus però s’han de confinar. Els conductors portaran de forma gratuïta aquestes persones des dels hospitals, una vegada que rebin l’alta, fins als espais on han de romandre confinats, com hotels o poliesportius. TMB ha consultat amb la seva plantilla i ha decidit seguir endavant amb el projecte després de constatar la bona resposta d’un centenar de treballadors.

El servei, en col·laboració amb els Bombers i els equips d’emergència, es prestarà en principi en horari de matins i durant cinc hores. Els conductors que se sumin a la iniciativa quedaran alliberats del servei ordinari que tinguin assignats per a aquest dia.Els voluntaris seran dotats amb un equip de protecció individual durant la prestació de. servei i aniran acompanyats sempre per un personal de l’operatiu d’emergència, segons TMB. A causa de les necessitats sanitàries, els conductors no han de ser informats de les rutes que han de cobrir fins la tarda abans. Els autobusos seguiran estrictament el protocol de neteja i desinfecció que s’aplica a les cotxeres, i durant el servei es respectarà la distància de seguretat entre persones.Incidència de la covid-19 en la plantillaPel que fa a la situació sanitària del personal de TMB, dels 26 casos confirmats de coronavirus, deu persones ja han estat donades d’alta hospitalària per haver superat la malaltia. Hi ha 72 persones més que han finalitzat la quarantena i no tenen simptomatologies, per la qual cosa s’han pogut reincorporar a la feina. Les persones en quarantena amb simptomatologia o com a contactes pròxims són 659, el 7,98% de la plantilla.A més, un 11,67% del personal s’està al seu domicili pel fet ser considerat grup de risc, com ara les persones que tenen historial de malalties cardíaques o respiratòries, entre d’altres, les dones embarassades i les lactants. Finalment, un 19,55% està en situació de baixa per diverses afeccions.S’ha establert un pla de rotació d’una part de personal de bus i Metro, de manera que es protegeix la seva salut i també es garanteix la continuïtat en la prestació del servei. També ha estat notable el desplegament tecnològic per facilitar el teletreball a 875 empleats.Per protegir la salut de les persones, tant de la plantilla com usuàries, TMB continua aplicant mesures organitzatives, de prevenció, de distanciament entre persones i de desinfecció sistemàtica de vehicles i instal·lacions, entre d’altres, amb atenció especial als centres de control de Metro i autobusos, essencials per a la continuïtat i seguretat del servei.