Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El TSJC resol que el servei de gestió d’aigua de la Segarra és competència del Consell Comarcal i no dels ajuntaments

ACN Cervera.-El Consell Comarcal de la Segarra ha guanyat el contenciós administratiu presentat pels ajuntaments de Tarroja, Talavera, Granyena, Sant Ramon i Granyanella, que van portar als tribunals l’ens comarcal […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Cervera.-El Consell Comarcal de la Segarra ha guanyat el contenciós administratiu presentat pels ajuntaments de Tarroja, Talavera, Granyena, Sant Ramon i Granyanella, que van portar als tribunals l’ens comarcal per les resolucions aprovades entre el 2015 i el 2016 en relació a la modificació del Conveni d’abastiment d’aigua entre el mateix consell i els ajuntaments de la comarca, així com la modificació del sistema tarifari. El TSJC va resoldre el 26 d’octubre que la gestió i abastiment d’aigua és un servei titularitat del Consell Comarcal. En aquest sentit, la institució comarcal ha volgut deixar la “porta oberta” als ajuntaments que van presentar el recurs per poder reprendre el “diàleg” i arribar a un consens sense la justícia pel mig.

Segons un comunicat difós pel Consell Comarcal, el TSJC ha estimat la resolució presentada per l’ens i ha desestimat les demandes dels ajuntaments. En aquest sentit, la justícia atribueix al Consell Comarcal la gestió i abastiment de servei d’aigua a la Segarra basant-se en els Articles 25 i 26 de la Llei de Bases de Règim Local. Contràriament, la mateixa llei sí que reconeix com a competència pròpia dels ajuntaments l’abastiment d’aigua als domicilis particulars dels municipis, enllumenat, pavimentació de les vies públiques i clavegueram.A banda d’estendre la mà al diàleg amb els ajuntaments que van presentar recurs, des del Consell Comarcal s’ha apostat per “parar de perdre el temps i diners innecessaris” una vegada resolt aquest litigi amb la justícia.