Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Tribunal de Comptes de la UE veu “insuficients” les polítiques europees contra el blanqueig de capitals

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Comptes de la Unió Europea assegura que l’actuació europea contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme és “insuficient”. En un informe publicat aquest […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Comptes de la Unió Europea assegura que l’actuació europea contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme és “insuficient”. En un informe publicat aquest dilluns, els auditors europeus avisen de la “fragmentació” de les polítiques entre els estats, així com d’una “coordinació deficient” entre els 27. “No hi ha un únic supervisor de la Unió Europea en matèria de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, les competències estan repartides entre diversos organismes i la coordinació amb els estats membre es fa independentment”, apunta el document.

D’altra banda, els auditors avisen que la transposició de la directiva als estats membre s’ha fet de manera lenta i que l’aplicació també és diferent entre països. “La transposició lenta ha contribuït a la incoherència del marc jurídic del conjunt dels estats membre i ha incrementat el risc que els que blanquegen capitals aprofitin les deficiències”, alerten. Finalment, el Tribunal de Comptes de la Unió Europea reclama incorporar el risc de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme en la supervisió prudencial. Segons les dades dels auditors, més del 75% de les transaccions sospitoses comunicades són d’entitats de crèdit en més de la meitat dels estats del bloc comunitari.