Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Tren dels Llacs inicia la temporada 2022 per Sant Jordi

ACN Lleida – El Tren dels Llacs inicia la seva catorzena temporada de servei turístic amb el Tren Històric el dia de Sant Jordi, 23 d’abril, i estarà en circulació […]

Agències 19/04/2022

ACN Lleida – El Tren dels Llacs inicia la seva catorzena temporada de servei turístic amb el Tren Històric el dia de Sant Jordi, 23 d’abril, i estarà en circulació els dissabte fins al 29 d’octubre. Operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida, aquest tren turístic connecta la ciutat de Lleida amb La Pobla de Segur (Pallars Jussà), tot travessant congosts de les serralades prepirinenques i resseguint el perfil dels grans embassaments que es troben en el curs del riu Noguera Pallaresa. Durant la temporada 2022 el Tren dels Llacs farà 28 circulacions.

<strong>Un primer viatge per Sant Jordi amenitzat pels visitants</strong>

Amb motiu de la primera circulació de la temporada 2022 del Tren dels Llacs i de la Diada de Sant Jordi, l’oficina de turisme de l’ajuntament de La Pobla de Segur ha organitzat diverses activitats que amenitzaran la visita dels viatgers.

Les associacions de Raiers i Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur rebran als primers viatgers i convidats amb els vestuaris tradicionals i els lliuraran una rosa. A la tarda, abans de la circulació prevista de tornada en sentit Lleida, se celebrarà un ‘cafè-concert’ amb música en directe pels assistents.

<strong>28 circulacions el 2022</strong>

Concretament el Tren Històric realitzarà un total de 24 circulacions: tots els dissabtes des del 23 d’abril fins al 16 de juliol i a partir de l’agost, torna a reprendre el servei des del 20 d’agost fins al 29 d’octubre; i el Tren Panoràmic farà 4 circulacions: el 23 i 30 de juliol i el 6 i el 13 d’agost.

El Tren dels Llacs passa per un total de 40 túnels i 75 ponts durant 89 quilòmetres de trajecte en dues hores aproximadament, en un entorn d’una bellesa espectacular. Amb el Tren Històric les persones usuàries retrocedeixin en el temps gràcies a la seva antiga estètica d’un autèntic ferrocarril d’època dels anys 60 en unes locomotores de l’any 1968 conegudes com a ‘ye-yés’.

Amb el Tren Panoràmic, famílies i grups d’amics podran conèixer de ben a prop el territori català d’una forma “ben original”, expliquen des de Ferrocarrils. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensions, els viatgers gaudeixen de les vistes “espectaculars” que es troben al llarg del recorregut.

El servei turístic del Tren dels Llacs, com a part de l’oferta turística de serveis de transport gestionada per Ferrocarrils, expliquen, “contribueix a dinamitzar l’activitat turística al territori tot col·laborant en la divulgació i difusió dels atractius turístics que els visitants poden gaudir en l’àrea d’influència”. En aquest sentit, FGC col·labora amb els ens locals i institucions dedicades a la promoció turística per a que les persones usuàries del tren també puguin allargar la seva visita i complementar l’experiència del viatge amb tren amb la descoberta de l’oferta gastronòmica, cultural i natural de les comarques del Pallars Jussà i la Noguera.