Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

EL TNC i el públic escolar es retroben amb l’aplaudida ‘Kàtia’, de Teatre Nu

ACN Barcelona.-La companyia de Sant Martí de Tous (Anoia) Teatre Nu estrenarà aquesta cap de setmana a la Sala Tallers del TNC el seu aplaudit muntatge familiar, ‘Kàtia’. L’obra (II […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Barcelona.-La companyia de Sant Martí de Tous (Anoia) Teatre Nu estrenarà aquesta cap de setmana a la Sala Tallers del TNC el seu aplaudit muntatge familiar, ‘Kàtia’. L’obra (II Premi Xarxa Alcover 2018 i nominada als Premis de la Crítica 2019) planteja el viatge d’una mare i una filla als orígens de la petita, la Kàtia, amb una proposta molt visual que parla de la necessitat de trobar les pròpies arrels. Aquest, que és el segon espectacle del curs de la programació familiar El TNC Petit, és alhora el primer de la temporada amb funcions escolars entre setmana. Així, abans de la seva estrena el proper dissabte, aquest mateix dimecres la companyia ha actuat davant d’alumnes de primària de Barcelona.

‘Kàtia’ arriba a Barcelona després d’una llarga gira de més de 100 bolos i amb diversos reconeixements des de la seva estrena, l’any 2018. És una producció de la companyia Teatre Nu i parteix de la idea original de Ka Teatre. L’obra es va crear a La Casa del Teatre Nu, seu de la companyia ubicada a Sant Martí de Tous, a la comarca de l’Anoia, on desenvolupa les sevescreacions i altres projectes relacionats amb el món de les arts escèniques.Primera funció escolar del cursNens i nenes de tercer i quart de primària de l’Escola Pau Romeva de Barcelona han estat el públic de la primera funció escolar del TNC d’aquesta temporada. Tot i que la programació familiar va arrencar al desembre amb el circ d”Ex-Libris’, i que el Servei educatiu i social de l’equipament ja ha ofert tallers per a escoles (per exemple, al voltant de de la producció de ‘L’Heroe’, de Santiago Rusiñol), la pandèmia ha endarrerit més de l’habitual l’entrada dels escolars a la platea del teatre. Les primeres representacions per a alumnes es faran aquesta setmana i la vinent, mentre que l’estrena formal i les funcions per al públic general de ‘Kàtia’ seran els caps de setmana del 6 i 7 i 13 i 14 de febrer respectivament.Víctor Borràs, director de l’espectacle, destacava aquest dimecres que després del confinament per la pandèmia s’han pogut fer molt poques funcions escolars. Després d’estrenar-se al TNC amb ‘Kàtia’, el dramaturg constata que la reacció dels escolars és “la de sempre o potser encara més perquè per tothom és un moment especial poder tornar al teatre”. “Estem molt contents que es puguin reprendre aquest tipus de funcions, i encara més al Nacional”, ha afegit, “havent pres totes les mesures de seguretat”.