Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

El TC notifica al Parlament l’anul·lació de la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig

ACN Barcelona – El Tribunal Constitucional (TC) ha notificat al Parlament l’anul·lació de la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig, segons ha pogut confirmar l’ACN. I, per […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – El Tribunal Constitucional (TC) ha notificat al Parlament l’anul·lació de la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig, segons ha pogut confirmar l’ACN. I, per tant, la Mesa, reunida de les 10.45 hores, ha de decidir si li manté la delegació o ja no permet que Puig voti al ple que comença demà dimecres. La decisió de l’alt tribunal va arribar dilluns de la setmana passada però la cambra catalana no ha rebut la notificació oficial fins avui. Per això, en l’última Mesa es va decidir mantenir la delegació de vot al diputat de Junts per al ple de la setmana passada a l’espera de la notificació del TC. Borràs ha convocat una compareixença pública per a les 13 hores per valorar la situació.

El TC ha pres la decisió en resposta a un recurs del líder del PSC, Salvador Illa. El tribunal anul·la l’acord del 25 de març de l’any passat que admetia la sol·licitud de Puig per delegar el seu vot. També anul·la l’acord de la Mesa de l’endemà que confirmava la delegació de vot. Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.