Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Suprem manté Diego Torres al segon grau penitenciari

ACN Madrid.-El Tribunal Suprem ha decidit mantenir el règim de segon grau penitenciari a Diego Torres, exsoci a l’empresa Noos del cunyat de Felip VI, Iñaki Urdangarín. Torres, que compleix […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Madrid.-El Tribunal Suprem ha decidit mantenir el règim de segon grau penitenciari a Diego Torres, exsoci a l’empresa Noos del cunyat de Felip VI, Iñaki Urdangarín. Torres, que compleix una pena de 5 anys i 8 mesos de presó al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), ha esgotat, així, la via judicial per aconseguir un canvi en la qualificació amb l’objectiu d’aconseguir una flexibilització de la pena similar a la que té Urdangarín. Tant el jutge de vigilància penitenciària número 2 de Catalunya, com l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca, com ara el Suprem han tombat els seus recursos. L’alt tribunal considera que no hi ha contradicció entre la decisió per a Torres i les resolucions adoptades en altres casos.

Al recurs de cassació davant del Suprem per a la unificació de doctrina Torres al·legava que concorrien les variables favorables per ser classificat en tercer grau, a banda de la data “llunyana” dels fets i “l’esforç i la voluntat” de reparar el perjudici causat. També es referia a l’aplicació d’un sistema mixt de compliment basat en l’article 100.2 del Reglament Penitenciari.En canvi, el Suprem considera que de la resolució del jutge de vigilància penitenciària es desprèn, d’una banda, que l’absència de dades sobre el penat a causa del “temps escàs d’observació”, al costat de la resta d’aspectes “abundants” que es valoren expressament en aquell jutjat i a l’Audiència Provincial, “no només aconsellen la classificació en segon grau, sinó que també impedeixen la configuració d’un règim mixt”.Cal recordar que la mesura que demanava Torres era similar a la que va demanar Urdangarín en el seu dia. La seva pena de presó és dos mesos menors que la del cunyat del Rei. En el cas del marit de Cristina de Borbón, però, la Junta de Tractament de la presó d’Àvila on compleix condemna va accedir a la petició. D’altra banda, Torres ha complert la quarta part de la condemna aquest mes de novembre, motiu pel qual té oberta la possibilitat de tornar a reclamar a la Junta que revisi el seu cas per accedir al règim de tercer grau penitenciari.