Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

El Suprem condemna Irene Montero a indemnitzar amb 18.000 euros l’exmarit de la presidenta d’Infancia Libre

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La Sala Civil del Tribunal Suprem ha condemnat la ministra d’Igualtat Irene Montero a indemnitzar amb 18.000 euros Rafael Marcos, l’exmarit de la presidenta de l’associació Infancia Libre, Maria Sevilla, per unes manifestacions on la ministra celebrava l’indult parcial del govern espanyol a Sevilla, que havia estat condemnada a dos anys de presó per haver impedit el contacte del seu fill amb el pare, a qui acusava de maltractaments. Segons els magistrats, Montero va fer unes manifestacions que van vulnerar “l’honor” del pare, que és qui li va presentar una demanda. A més de la indemnització de 18.000 euros, Montero haurà de penjar la sentència al seu perfil de Twitter i publicar-la en un diari de tirada estatal.

L’exmarit de la presidenta d’Infacia Libre va presentar la demanda per unes manifestacions de Montero a la inauguració de l’Institut de les Dones el 25 de maig del 2022, on va afirmar que l’indult a Maria Sevilla era “una nova victòria de les feministes” perquè “quan en aquest país cap institució ni política pública fonava suport a les mares protectores” associacions com Infancia Libre van defensar amb pancartes, posant diners de la seva butxaca i amb el seu cos les “mares que s’estan defensant a elles mateixes i també els seus fills i filles davant la violència masclista”.

Publicitat

La demanda de l’exmarit de la presidenta d’Infancia Libre assegurava que amb les referències a la seva exdona com a “mare protectora”, la ministra li atribuïa “la condició de pare maltractador”, malgrat que “no hi ha cap prova que sigui així” i “les diverses resolucions judicials ho descarten”.

Els magistrats li donen la raó. Rebutgen els arguments de la defensa de Montero, que havien recordat que Montero disposa d’inviolabilitat parlamentària i que les manifestacions no identificaven concretament l’exmarit de Maria Sevilla.

La Sala conclou que és manifestacions “atempten contra la reputació personal” perquè “atribueixen” de manera “infundada” la “condició de maltractador” al demandant.

“Com que no existeix cap resolució judicial que permeti concloure que el demandant sigui autor d’episodis de violència de gènere o domèstica, ni autor d’abusos sexuals cap al fill, l’atribució de fets d’aquesta naturalesa no té cap base fàctica objectiva que permeti sostenir-los amb el menor rigor exigible”, escriuen els magistrats.

Amb aquests arguments condemnen a Montero a indemnitzar el pare amb 18.000 euros i a publicar al seu compte de Twitter l’encapçalament i la resolució de la sentència. També l’obliguen a eliminar un twit publicat el 25 de maig del 2022 amb el vídeo d’aquelles declaracions, i a publicar l’encapçalament i la part dispositiva de la sentència en un diari “d’àmbit nacional”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió