Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Sindicat d’Estalvi de Catalunya anuncia dues jornades de vaga el 25 i 26 de maig a les oficines del BBVA

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estalvi de Catalunya (SEC) ha anunciat dues jornades de vaga per als propers 25 i 26 de maig a les oficines del BBVA per protestar contra l’ERO […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estalvi de Catalunya (SEC) ha anunciat dues jornades de vaga per als propers 25 i 26 de maig a les oficines del BBVA per protestar contra l’ERO a uns 1.200 treballadors a Catalunya, un 30% de la retallada prevista a l’Estat. Per al dimarts 25, els treballadors faran concentracions en cada una de les demarcacions catalanes i l’endemà tindrà lloc una manifestació, que recorrerà el tram entre la Plaça Urquinaona i la Plaça Antoni Maura, just davant de la seu del banc. A Catalunya, la protesta té el suport dels sindicats UGT, CGT i SCAT. A més, el dimecres 26 també hi haurà vaga a Galícia i el País Basc amb el suport de CIG, ELA i LAB.

D’altra banda, per a aquest dilluns que ve els sindicats han convocat noves concentracions a les quatre demarcacions. Concretament, a Barcelona serà a la Plaça Antoni Maura; a Tarragona a la Rambla Nova 58-60; a Lleida la Rambla Ferran 30 i a Girona davant l’oficina de la Plaça Marquès de Sants número 6.En un comunicat, el sindicat ha insistit que l’Expedient de Regulació d’Ocupació tindrà un “impacte sagnant” a Catalunya i que farà arribar a la direcció del BBVA el seu “sentiment i la queixa més contundent” de la plantilla.Aquest dimecres, el sindicat va demanar la implicació dels ajuntaments catalans i va fer arribar una carta a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè la traslladi a tots els consistoris i es debati la situació laboral de la plantilla en els diferents plens municipals. En l’escrit, el sindicat assegura que l’aplicació de l’ERO deixarà una xarxa d’oficines “pràcticament inexistent a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya”, un fet que deixarà “desatès” el món rural i dificultarà les gestions de la gent gran i de les persones amb mobilitat reduïda.