Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El Síndic investiga la intervenció i coordinació de les administracions en el cas de maltractament d’un nadó a Tàrrega

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici pel cas de presumpte maltractament d’un menor de Tàrrega a mans dels seus pares. El nadó de només un mes […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici pel cas de presumpte maltractament d’un menor de Tàrrega a mans dels seus pares. El nadó de només un mes està ingressat en estat greu a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El Síndic vol supervisar la intervenció de les diferents administracions implicades -la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, el Servei Català de la Salut i els serveis socials de Tàrrega- i valorar el funcionament dels protocols de coordinació. Ha recordat que la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’infant estableix “l’obligació dels estats de protegir l’infant contra totes les formes de violència física o mental mentre està sota la guarda dels seus pares”.

Ha afegit que la llei catalana de la infància estableix “l’obligació” dels poders públics de prendre les mesures necessàries per protegir aquest col·lectiu de qualsevol forma de maltractament.Per últim, ha recordat que la institució va impulsar el 2006 un Protocol marc d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors, per les “mancances” detectades en diversos incidents per maltractaments greus. Amb aquesta eina es pretén assegurar una “coordinació eficaç” entre les diverses institucions implicades.