Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Síndic insta la DGAIA i l’Ajuntament a actuar per protegir els MENA que dormen al carrer i en esglésies a Barcelona

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges insta a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescènca (DGAIA) i a l’Ajuntament de Barcelona a trobar una solució a la situació d’infants […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El Síndic de Greuges insta a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescènca (DGAIA) i a l’Ajuntament de Barcelona a trobar una solució a la situació d’infants migrants sols que dormen en esglésies i carrers de la capital catalana, després que ‘El Periódico’ publiqués l’augment de MENA dormint a la parròquia de Santa Anna. Per Rafael Ribó, aquesta situació suposa una ”vulneració flagrant de la Convenció dels Drets de l’Infant. El Síndic ha requerit informació sobre el nombre d’infants que s’han detectat en aquesta situació i les mesures acordades per la DGAIA i l’Ajuntament, per fer una ”protecció efectiva i atendre les necessitats” dels joves, tal com preveu la Convenció i les lleis de la infància.

Per al ple respecte dels principis i drets que recull la convenció, el Síndic demana a les administracions que extremin els esforços de coordinació i actuació interadministrativa per fer una avaluació precisa de la situació individual i les condicions de vulnerabilitat de cada infant. Per això, creu que s’ha de buscar el recurs ”més adequat” per les necessitats de cada jove. Pel que fa a l’atenció dels infants que dormen al carrer, el Síndic demana que els equips tècnics pertinents facin els plans individualitzats d’atenció i que s’activin les mesures immediates que millor responguin a l’interès superior de cadascun d’ells, tant en l’àmbit de la protecció en centres −o l’acolliment en famílies extenses que puguin tenir o famílies alienes que es puguin formar− com en l’atenció en pisos assistits si són majors d’edat, i també en l’àmbit dels itineraris formatius i de la tramitació de la documentació.