Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Segrià registra una taxa d’incidència acumulada de covid-19 de 149,1 casos per cada 100.000 habitants

ACN Barcelona.-La comarca del Segrià registra una taxa d’incidència de la covid-19 de 149,1 persones contagiades per cada 100.000 habitants en els últims quinze dies, segons les dades de l’informe […]

Avatar
Agències 04/07/2020

ACN Barcelona.-La comarca del Segrià registra una taxa d’incidència de la covid-19 de 149,1 persones contagiades per cada 100.000 habitants en els últims quinze dies, segons les dades de l’informe epidemiòleg de l’Agència de Salut Pública que cita el jutjat d’instrucció número quatre de Lleida que ha autoritzat el confinament de la zona decretat pel Govern. En un Auto, el tribunal cita aquestes xifres i indica que l’important augment de detecció de casos de coronavirus, la possible transmissió comunitària del virus comparada amb la resta de Catalunya, així com l’augment de la corba epidèmica “fan necessari la presa de mesures per protegir la salut de la població”.

“Valorant que la SARS-Cov-2 és una malaltia infecciosa que es transmet per via aèria i amb el contacte personal i que, per tant, hi ha risc per a la salut pública col·lectiva derivada de l’elevat risc de propagació, es justifica la limitació de la llibertat de circulació”, assegura el jutjat de guàrdia. També afirma que és “públic i notori” que hi ha un “risc imminent i extraordinari” que exigeix mesures “sense que es puguin considerar excessivament greus o desproporcionades”. Amb tot, l’auto destaca que la decisió del Govern no inclou un límit temporal, i aconsella que sigui de 15 dies, “sense perjudici de les successives pròrrogues a la vista de l’evolució dels esdeveniments”.