Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El sector del cava i vi escumós arriba a un pre acord pel nou conveni laboral

ACN Sant Sadurní d’Anoia.-El sector del cava i vi escumós ha arribat aquest dimarts a un pre acord per signar el nou conveni laboral. Després de més d’un any de […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Sant Sadurní d’Anoia.-El sector del cava i vi escumós ha arribat aquest dimarts a un pre acord per signar el nou conveni laboral. Després de més d’un any de negociacions i nombroses amenaces de vaga per part dels sindicats, finalment treballadors i patronals han pactat diverses millores laborals. En concret, s’estableix un augment de salari del 2% pel 2018 amb caràcter retroactiu, més un 2% addicional pel 2019 aplicable amb data 1 de gener. De cara al 2020, també s’ha signat un increment del 2,5%. A banda, el document pre acordat recull la definició d’una nova estructura basada en grups professionals, i el compromís d’aplicar la jubilació parcial amb contracte de relleu si el treballador ho demana. Finalment, es redactarà un protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual.

El sindicat CCOO, amb el 95 % de la representació al sector del cava i vi escumós, ha valorat “positivament” el pre acord signat aquest dimarts a la seu de l’Institut del Cava, i ha destacat que “suposa l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors, així com la millora de les condicions socials i laborals”. “Ens reafirmem en la necessitat de potenciar el sector del cava, creant una mesa sectorial que ens permeti abordar una estratègia conjunta que ens ajudi a potenciar el nostre producte”, ha afegit CCOO en un comunicat. Aquesta mesa sectorial va ser una promesa que l’any 2017 va fer Dolors Bassa quan era consellera de Treball. La mesura la va anunciar després que Codorniu anunciés el primer gran ERO de la companyia, però mai s’ha arribat a materialitzar.