Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El sector de l’hostaleria avisa que “no podrà assumir” un nou tancament

ACN Barcelona.-Les principals associacions i federacions hostaleres del territori català han alertat en un comunicat conjunt que el sector “no podrà assumir” un nou tancament en cas que el Govern […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-Les principals associacions i federacions hostaleres del territori català han alertat en un comunicat conjunt que el sector “no podrà assumir” un nou tancament en cas que el Govern decideixi endurir les restriccions de mobilitat i socials davant l’augment dels índex de la covid-19. Reclamen que s’eviti una nova “improvisació” que “tant mal està fent” a aquests negocis, lamenten la creació “d’expectatives que es van frustrant” i la manca de “diàleg” i demanen que es mantinguin les restriccions actuals. A més, recorden que “segons consta als estudis del mateix Departament de Salut”, la font “principal” del contagi “és l’àmbit privat”.

Per tot plegat proposen que es facin inspeccions i es castigui els infractors en concret “i no tota l’hostaleria”, alhora que recorden que altres Comunitats que no han tancat “estan evolucionant de forma similar” a la catalana.També alerten que amb el sistema actual d’ajuts no tenen “cap possibilitat” de sortir-se’n i demanen que a les zones despoblades s’ampliï la mobilitat. A més reclamen accions sanitàries “més precises”.Finalment, “davant la manca de diàleg del Govern i la seva inacció continuada”, les patronals de l’hostaleria es plantegen presentar-li una “demanda col·lectiva” per defensar el sector. “No podem admetre que des del primer moment se’ns hagi senyalat com els culpables dels rebrots”, indiquen.