Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El sector d’atenció a la gent gran critica que els comptes del 2020 només destinin 15 MEUR a dependència i discapacitat

ACN Barcelona.-Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran critiquen que la proposta de pressupostos del Govern destina només 15 MEUR a l’atenció a la gent […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-Els agents socials i econòmics del sector d’atenció a la gent gran critiquen que la proposta de pressupostos del Govern destina només 15 MEUR a l’atenció a la gent gran, cosa que calculen que implica dedicar menys d’un euro al dia per persona en residència assistida, que és el recurs majoritari entre les persones grans en situació de dependència. En un comunicat, el sector considera que està ”infrafinançat” des de fa dotze anys, i que obliga a mantenir uns salaris ”molt ajustats” que provoquen que el sector no sigui ”atractiu” per a la gran majoria de professionals. Per això, demanen recuperar ”el full de ruta” amb la proposta inicial de 300 MEUR pels propers quatre anys i no 90 com ha quedat finalment.

Patronals i sindicats consideren que només amb aquest 300 MEUR el sector es podrà ajustar a les necessitats de la societat i garantir, alhora, la qualitat i l’equitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals dels professionals i garantir també, la sostenibilitat de les empreses i les entitats. Per això, manifesten ”sorpresa i decepció”, per aquest canvi de proposta.En el comunicat, els agents socials i econòmics lamenten que de l’increment de 3.000 milions respecte els darrers comptes aprovats, només 15 MEUR es puguin destinar a l’atenció a la gent gran, malgrat que per les altres àrees estratègiques vinculades a polítiques socials es prevegin ”increments significatius”. El comunicat el signen l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, CCOO, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Confederació, la Unió Catalana d’Hospitals, la Unió General dels Treballadors i la Unió de Petites i Mitjanes Residències.