Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El sector crític de Cs exigeix a Arrimadas convocar una assemblea extraordinària després de les eleccions a Madrid

ACN Barcelona.-Renovadors, el corrent crític de Cs, reclama a la líder del partit, Inés Arrimadas, que convoqui una assemblea extraordinària després de les eleccions a Madrid “on cada afiliat compti […]

Agències 16/03/2021

ACN Barcelona.-Renovadors, el corrent crític de Cs, reclama a la líder del partit, Inés Arrimadas, que convoqui una assemblea extraordinària després de les eleccions a Madrid “on cada afiliat compti amb un vot”. El portaveu del sector crític i exdiputat de la formació liberal al Parlament, Antonio Espinosa, adverteix en un comunicat que els canvis al partit són “un pegat amb l’únic propòsit de salvar els mobles” per arribar als comicis a Madrid el 4 de maig. “Aquestes mesures són pura cosmètica i suposen un tancament en fals de la crisi”, alerta. I per això apunta que si Arrimadas no convoca una assemblea seran els afiliats del sector crític qui l’aconseguiran convocar.

Després que la presidenta del partit denunciés una “operació per intentar acabar Cs”, els crítics lamenten que es continua sense fer l’anàlisi adequada de la realitat política de la formació: “Escudar-se en què la situació actual és fruit d’una conspiració contra Cs no és analitzar i afrontar els problemes que té el partit”.Assenyalen que “la fuga de determinats càrrecs al PP no té les mateixes causes ni explicació que la sagnia d’afiliats i càrrecs electes que des de fa molts mesos s’està produint”. “Aquests afiliats no se’n van a altres partits, se’n van de Ciutadans desil·lusionats i decebuts (…) per la falta de rumb i direcció del partit i per la falta de participació interna en la presa de decisions”, consideren.Per tot plegat insisteixen a celebrar una assemblea on “cada afiliat compti amb un vot, la votació es faci en urna i el sistema de votació garanteixi la representació de pluralitat interna en tots els òrgans del partit”. D’aquesta manera, advoquen per “un partit renovat, transformat, amb una nova cultura de partit”.Renovadors ja va reclamar convocar un congrés ordinari de la formació al juny, abans que es convoquessin eleccions a Madrid. Aleshores apuntaven que tocava celebrar un congrés ordinari perquè l’anterior va ser el febrer del 2017 i els estatuts estableixen que cal fer-ne cada quatre anys.