Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El PSC-Units vol que s’insti el Govern a presentar un informe sobre les converses de Vendrell amb Vergés i El Homrani

ACN Barcelona.-El PSC-Units vol que el Parlament insti el Govern a presentar, en 15 dies, un informe sobre el contingut de les converses entre l’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell i les […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-El PSC-Units vol que el Parlament insti el Govern a presentar, en 15 dies, un informe sobre el contingut de les converses entre l’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell i les conselleries de Salut i Treball i Afers Socials que encapçalen Alba Vergés i Chakir El Homrani. És una de les propostes de resolució que ha presentat el grup del PSC-Units en el marc del ple monogràfic sobre corrupció impulsat per Cs. Els socialistes també demanen un auditoria per part de la intervenció general de la Generalitat sobre la despesa de la gestió per la pandèmia. I una altra auditoria “independent” sobre les despeses al sector privat. També proposen crear un organisme públic independent sobre la qualitat assistencial de les persones grans.

Entre les propostes de resolució registrades pel PSC-Units, es torna a demanar que el Govern compleixi amb els acords del Parlament de rescindir el contracte amb Ferrovial pel que fa al rastreig dels casos i contactes de covid-19. I volen forçar l’executiu a presentar un informe, en cas de no rescindir el contracte, explicant per què no ho han fet. En l’àmbit de la transparència, els socialistes demanen que es reforci la difusió pública “de tots els processos de licitació i adjudicació, publicant en temps real tota la documentació i facilitant a Internet el seguiment obert de tots els procediments de selecció i adjudicació”.Sobre l’atenció a les persones grans, una de les propostes de resolució vol que es creï amb la “màxima celeritat i urgència” la Comissió de Qualitat Assistencial, un organisme públic independent “amb capacitat executiva per actuar en els àmbits mèdic, residencial i de serveis d’ajuda i assistència domiciliària”.Així mateix, demanen que es faci públic, en el termini de 15 dies, un informe de totes les contractacions realitzades i la seva idoneïtat “per tal de supervisar els centres residencials de gent gran des de l’inici de l’any 2020”. Les propostes de resolució del ple monogràfic sobre corrupció es votaran divendres.