Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El PSC tanca un acord amb el govern de la Diputació de Lleida i votarà a favor del pressupost per al 2021

ACN Lleida.-El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha assolit un acord amb l’equip de govern d’ERC i JxCat pel qual signaran un “document de compromisos” per a […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Lleida.-El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha assolit un acord amb l’equip de govern d’ERC i JxCat pel qual signaran un “document de compromisos” per a l’execució del pressupost 2021, que es debat en el Ple d’aquest dijous. El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha dit que l’acord recull els tres eixos de les esmenes socialistes que tenen com a objectiu “avançar en la competitivitat territorial la concertació social i inclusiva i en la millora de les comunicacions a les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran”. A més de les esmenes socialistes ja incloses al pressupost, s’han incorporat propostes a partides ja previstes en els comptes i es preveu una reserva per a projectes presentats pel PSC, mentre altres aniran finançades amb el romanent.

Fèlix Larrosa ha indicat que “l’acord pressupostari” va més enllà del vot del PSC en el Ple d’aquest dijous, ja que hi ha projectes dels que els socialistes n’estaran pendents a través de la Comissió de Seguiment, com són la rotonda dels camins de Torre-serona, Torrefarrera i Benavent; les obres de reparació del despreniment de roca a la pista forestal de Salàs de Pallars, la carretera de Palau de Margalef a Puigverd de Lleida o el magatzem de sal a Senterada, projectes que suposen una inversió estimada de 40.000 euros. El portaveu socialista ha destacat, però, “una important partida” que incorpora 1 milió d’euros per a projectes de lluita contra el despoblament, que se sumarà als 2 milions que ja preveia el pressupost, pel que des del PSC hem assolit que al 2021 es destinin 3 milions d’euros a combatre el despoblament, a més dels ajuts que puguin arribar d’altres administracions com el Ministeri de Transició Ecològica”. A més, ha posat de relleu que el PSC “ha arrencat el compromís” del govern de licitar les fases 1 i 2 del Pla d’implantació de fibra òptica a les terres de Lleida, “amb una inversió de 10 milions d’euros del romanent, quan fins avui la Diputació hi ha invertit zero euros”, ha dit. El document recull també que “durant el pròxim any s’incorporin projectes de promoció econòmica per valor d’1 milió d’euros i que es constitueixi el Grup de Treball per al seguiment del Pla de Rodalies de Lleida”. El portaveu del PSC a la Diputació de Lleida també ha explicat que, en l’àmbit de la concertació social i per un territori inclusiu, es destinaran fins a 100.000 euros a la reconstrucció del taller ocupacional de la Fundació Ilersis, i 30.000 euros a projectes de concertació social des de l’àmbit sindical. Fèlix Larrosa considera que aquest acord per a l’aprovació del pressupost de la Diputació per al 2021 “ha de suposar un abans i un després per al territori, amb el clar objectiu de posar les bases per a la recuperació econòmica dels pobles i ciutats afectats greument per la pandèmia de la covid-19, fent-nos més forts i competitius en un futur pròxim”.