Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El PSC pregunta al Govern amb quin criteri ha atorgat un crèdit a la cadena de gimnasos DiR

ACN Barcelona.-El PSC ha preguntat al Govern amb quin criteri ha atorgat un préstec a la cadena de gimnasos DiR per 2,6 MEUR a través d’Avançsa. La viceprimera secretària dels […]

Avatar
Agències 19/04/2021

ACN Barcelona.-El PSC ha preguntat al Govern amb quin criteri ha atorgat un préstec a la cadena de gimnasos DiR per 2,6 MEUR a través d’Avançsa. La viceprimera secretària dels socialistes catalans, Eva Granados, ha expressat que no acaben d’entendre per què es destina un percentatge tan elevat a una sola empresa. Així, demanen saber quantes sol·licituds hi ha hagut, amb quin criteri han decidit atorgar-los aquesta quantitat i “què pensa fer el Govern amb la resta d’empreses”. “O aquesta empresa està en una situació molt diferent o té uns criteris excepcionals”, ha exposat Granados, que urgeix l’executiu a donar explicacions amb celeritat i “transparència”.

La cadena de gimnasos DIR està aplicant un pla de viabilitat per resoldre els problemes derivats de la crisi causada per la covid-19 a partir d’un crèdit de 2,6 milions d’euros que el Govern li va atorgar el 23 de desembre del 2020, segons va avançar el diari ‘Ara’ i va confirmar l’ACN. El crèdit, que la firma esportiva haurà de retornar en cinc anys i del qual fins ara ha utilitzat 1,46 milions, forma part de la Línia de reactivació industrial post covid-19 aprovada per l’executiu català el 3 de novembre del 2020. Es tracta d’una línia dotada amb 9 milions que amplia el programa de préstecs participatius per a empreses catalanes que necessiten desenvolupar un pla de viabilitat.