Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El PSC ha rebutjat assistir a la reunió amb Cambray per la immersió lingüística perquè no estaven citats tots els grups

ACN Barcelona.-El PSC ha rebutjat assistir a la reunió que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha convocat aquest dimecres amb els grups parlamentaris que donen suport a la immersió lingüística. […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El PSC ha rebutjat assistir a la reunió que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha convocat aquest dimecres amb els grups parlamentaris que donen suport a la immersió lingüística. Segons fonts socialistes consultades per l’ACN, el PSC ha decidit no participar-hi, tot i que han estat convocats, perquè no hi havien estat cridats tots els grups. Han avisat abans al conseller que no hi anirien. Els socialistes demanen diàleg amb tothom i apunten que el català es defensa amb consens. De fet, asseguren que si s’organitza una reunió amb tots, hi seran.

Després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la sentència que fixa un 25% en castellà a l’escola el líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat el català com a llengua vehicular però ha dit que no veu malament que s’imparteixi una matèria en castellà. Ho ha expressat en declaracions a SER Catalunya. El dirigent socialista creu que el Govern ha de respectar les decisions judicials i que “s’equivoca” si es declara insubmís. El PSC aposta perquè hi hagi “flexibilitat” i siguin els professionals de cada escola els que decideixin el seu projecte lingüístic “en funció de la realitat sociolingüística”. “Que a una escola de Santa Coloma de Gramenet, si ho creuen les autoritats del centre, es doni més relleu al català. I que un centre de Prats del Lluçanès doni més pes al castellà per una raó sociolingüística”, ha posat Illa com a exemples. El Tribunal Suprem va rebutjar dimarts el recurs que va presentar el Departament d’Educació i ha confirmat la sentència que estableix una quota del 25% de castellà als centres educatius.