Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El PNB considera “molt qüestionable” l’informe dels lletrats que ha avalat la suspensió dels diputats presos

ACN Madrid.-El portaveu d’EAJ-PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha criticat la suspensió dels diputats en presó provisional Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez perquè “és […]

Agències 24/05/2019

ACN Madrid.-El portaveu d’EAJ-PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha criticat la suspensió dels diputats en presó provisional Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez perquè “és una decisió que no ens agrada” i que “no va en la bona direcció”. Esteban també ha posat en dubte els articles esgrimits per justificar la suspensió, ja que “el supòsit de la Llei d’Enjudiciament criminal i del Reglament del Congrés no encaixen en aquest cas”, motiu pel qual ha anunciat que el seu partit s’oposa a aquesta “interpretació”. Esteban considera “com a mínim molt qüestionable que la de l’informe dels lletrats de la cambra hagi de ser l’única interpretació jurídica”. Ha destacat que de la judicialització “no vindran les solucions polítiques a les qüestions catalana i basca”.

Esteban ha dit que és una “anomalia” que el Tribunal Suprem autoritzi que es presentin a les eleccions els polítics catalans en presó provisional i després els impedeixi “que exerceixin els drets adquirits”, motiu pel qual considera que “haurien de poder exercir els seus drets amb total plenitud i com la resta de parlamentaris”.