Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El Pla Barcelona Fàcil de simplificació administrativa estalvia quinze milions en dos anys a les empreses

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Pla Barcelona Fàcil de simplificació administrativa ha permès estalviar quinze milions d’euros en dos anys a les empreses de la capital catalana, segons els càlculs de l’Ajuntament. El consistori ha fet balanç dels dos primers anys dels cinc que preveu la iniciativa, i ha indicat que en aquest temps s’ha assolit el 41,6% dels objectius. El pla busca millorar tots els mecanismes per a les empreses perquè puguin estalviar temps, processos de gestió i diners a l’hora d’iniciar una nova activitat. En aquest sentit l’Ajuntament destaca com a mesures estrella del pla la Finestreta Única Empresarial (FUE) i la supressió, des del 2020, de la taxa d’inici d’activitat, de la qual s’han beneficiat 16.000 empreses.

L’any 2022 les tramitacions presencials a l’Ajuntament de Barcelona han baixat un 30%. És conseqüència, segons el consistori, del fet que des del 2019 s’ha fomentat l’ús de l’Oficina Virtual de Tràmits i dels canals digitals. Des d’aleshores, afirma la mateixa font, els tràmits en línia ha passat del 59% al 80%.

Publicitat

El pla ha comportat que l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) hagi esdevingut “espai de referència” per a l’activitat econòmica de la ciutat. Ha passat de tramitar el 18% dels comunicats d’inici d’activitat que hi va haver el 2019 (en total n’hi va haver 4.000) a tramitar-ne el 88% el 2022. Entre el 2021 i el 2022, l’OAE va atendre, a través dels seus serveis, més de 16.000 empreses i autònoms.

S’ha enfortit, també, la coordinació entre l’OAE i els districtes per facilitar l’accés i la proximitat dels serveis. Dins l’OAE, s’ha impulsat l’Oficina del 22@, que ha rebut més de 650 sol·licituds d’informació urbanística relacionats amb l’aprovació recent de la nova Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). També s’ha posat en marxa un nou servei per a la benvinguda del talent internacional, el Barcelona International Welcome Desk, amb més de 1.000 persones ateses fins ara.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu del Pla Barcelona Fàcil és que tothom que tingui una idea pugui desenvolupar-la a la ciutat, amb les mínimes dificultats i amb les màximes garanties. Aquest, subratlla el consistori, és un dels reptes “importants” en un context de globalització, on les ciutats competeixen globalment.

Per a l’Ajuntament és una política “estratègica i necessària” que s’està duent a terme “a bon ritme” i que se seguirà intensificant en els pròxim anys perquè Barcelona sigui una ciutat “emprenedora i facilitadora de les iniciatives empresarials, tant de la gran com de la petita economia”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió