Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El PDeCAT veu “inacció” al Govern i avisa que el “desgavell” dels ajuts als autònoms perjudica l’economia catalana

ACN Barcelona.-El PDeCAT ha criticat aquest dimecres el que considera “inacció” per part del Govern i la situació de “desgavell i desgovern” provocada pel col·lapse del portal d’ajudes a autònoms […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-El PDeCAT ha criticat aquest dimecres el que considera “inacció” per part del Govern i la situació de “desgavell i desgovern” provocada pel col·lapse del portal d’ajudes a autònoms d’aquesta setmana. El partit ha reclamat en un comunicat que s’ampliï “de manera urgent” la dotació dels ajuts als treballadors per compte propi i que es permeti l’obertura dels comerços que demostrin seguir els protocols de seguretat i higiene.

Després que en poques hores s’esgotessin els 10.000 ajuts que la Generalitat va posar a disposició dels autònoms i que el portal per fer el tràmit es col·lapsés, el PDeCAT ha advertit que aquetes situacions perjudiquen l’economia catalana. “No ajuden a bastir la confiança que el país necessita en els moment d’incertesa que vivim”, han lamentat.Tot i que dona suport als “plantejaments” del Govern, el PDeCAT ha expressat “sorpresa i estupefacció” per la situació de les ajudes als autònoms i el sistema d’adjudicació “absurd i injust”, ja que funciona per ordre d’arribada de les sol·licituds. “No sabem si a banda de les limitacions financeres de la Generalitat, que ja coneixem, hi ha també falta de previsió i inacció”, han reflexionat.Per això han reclamat que es creïn noves línies de suport als autònoms i un pla “ben estructurat” de subvencions a fons perdut, i també que s’ampliï com el catàleg de serveis essencials de salut.