Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Parlament insta el Govern a vetllar pels drets sexuals i reproductius afectats per la crisi de la covid-19

ACN Barcelona.-Tots els grups parlamentaris han signat aquest dijous una declaració en què insten el Govern a vetllar pels drets sexuals i reproductius en un món amb covid-19. En motiu […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-Tots els grups parlamentaris han signat aquest dijous una declaració en què insten el Govern a vetllar pels drets sexuals i reproductius en un món amb covid-19. En motiu del dia internacional d’acció per la salut de les dones, els integrants de l’intergrup de drets sexuals i reproductius reclamen que la pandèmia no pot tenir efectes sobre la salut dels col·lectius més vulnerabilitzats, ja que la salut i el benestar físic i emocional és la primera condició per poder portar a terme un projecte de vida i per poder treballar amb igualtat d’oportunitats.

Reclamen a l’executiu que garanteixi l’accés als serveis de salut sexual i reproductiva necessaris de totes les persones, sobretot dones i persones LGTBIQ+, i consolidar així de forma permanent l’accés a la targeta sanitària als residents a Catalunya. També mantenir que la primera visita per accedir a l’avortament pugui ser telemàtica o garantir l’accés a l’anticoncepció de forma universal, assegurant-ne el finançament.El text demana revisar i garantir l’atenció durant l’embaràs, el part i el puerperi en aquest nou escenari post pandèmia. També reforçar els programes de prevenció, detecció i atenció de les ITS, avançar per garantir l’educació sexual obligatòria en totes les escoles de Catalunya. Finalment, es demana reforçar els programes d’atenció i prevenció en la salut sexual i reproductiva específics per a l’adolescència; i garantir l’atenció integral a les violències masclistes prioritzant el benestar de les dones.