Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Parlament insta el Govern a oferir-se per acollir el 14% de les persones migrades que arriben a la frontera sud

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat una moció d’ERC que insta el Govern a “demanar un pla de reallotjament de les persones migrades que arriben a la frontera sud i a […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-El Parlament ha aprovat una moció d’ERC que insta el Govern a “demanar un pla de reallotjament de les persones migrades que arriben a la frontera sud i a oferir-se a acollir el 14% de les mateixes, seguint el criteri de distribució poblacional”. La votació ha rebut el suport de JxCat, ERC, PSC i CatECP, mentre que Cs s’ha abstingut i el PPC s’hi ha oposat. La cambra també ha condemnat les morts de migrants al Mar d’Alboran, a l’Estret de Gibraltar i a les Canàries, i considera que “no són cap tragèdia sinó el resultat concret i inevitable de les polítiques assassines dels Estats membre de la Unió Europea, en concret del govern espanyol”. JxCat, ERC i CUP hi han votat a favor, Cs, PSC i PPC ho han fet en contra, i CatECP s’hi ha abstingut.

Concretament, el text aprovat assenyala el Ministeri de l’Interior, el Ministeri d’Exteriors, el Ministeri d’Inclusió, el Ministeri de Transports i el Ministeri de Drets Socials com a responsables de la inacció.Així mateix, la cambra exigeix al govern espanyol “respecte” pels drets humans en la gestió migratòria de les seves fronteres, “tenint en compte que fins ara han estat vulnerats tal com denuncia Human Rights Watch”.El diputat d’ERC Ruben Wagensberg ha defensat que el que està passant a les Canàries no és una emergència perquè aquest terme pot fer confondre i pensar que tot plegat és un accident.La diputada dels comuns Susanna Segovia ha admès que a les Canàries no s’ha estat a l’alçada i que s’ha arribat tard. I ha afegit que s’ha de revisar la llei d’estrangeria per tal d’establir “vies legals i segures”.En la mateixa línia, el diputat del PSC Ferran Pedret ha reconegut que hi ha hagut una “resposta lenta i descoordinada” a les Canàries i ha afirmat que la situació s’explica per una concentració d’arribades en un període molt curt de temps. “Hagués desbordat qualsevol planificació”, ha afegit. Tot i així, ha defensat que s’està mirant de resoldre la situació.