Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Parlament insta el Govern a iniciar els treballs de la connexió d’FGC Sabadell-Castellar quan s’aprovin pressupostos

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat un punt d’una moció dels comuns que insta el Govern a començar els treballs de la connexió d’FGC des de Sabadell Parc del […]

Agències 26/01/2023

ACN Barcelona – El Parlament ha aprovat un punt d’una moció dels comuns que insta el Govern a començar els treballs de la connexió d’FGC des de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès un cop s’aprovin els pressupostos. A banda, s’ha rebutjat instar l’executiu a prioritzar les inversions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès que comportin una reducció de les emissions de CO2 i un augment de la quota modal de transport públic. El punt ha quedat rebutjat després que només hi hagin votat a favor ERC, CUP i comuns. Justament el ple ha rebutjat aquesta iniciativa hores després que, durant la sessió del matí, s’aprovés una moció del PSC per instar el Govern a executar la Ronda Nord del Vallès, amb el vot d’ERC a favor.

Entre els punts aprovats a la moció d’En Comú Podem hi ha el que demana desplegar de manera immediata la xarxa de corredors BRCAT com a principals fluxos de mobilitat complementant el ferrocarril.

També s’ha aprovat iniciar els treballs per al construcció de dues noves estacions a la línia S1 d’FGC, una a Rubí-La Llana i l’altra a Terrassa-La Rambleta i construir els intercanviadors ferroviaris entre les línies S1 i S2 d’FGC i la R8 de Rodalies.

El ple també ha donat llum verda a negociar amb el govern espanyol un calendari “real” de programació i execució de diverses actuacions ferroviàries de Rodalies, com la finalització del desdoblament de la R3 fins a Vic; la construcció de la línia orbitat en la seva totalitat, amb la primera fase entre Sabadell i Granollers; la connexió entre la R4 i la R8 i entre la R3 i la R8; el baixador Montornès Nord; i el soterrament de la R3 al seu pas per Mollet del Vallès.

A més, s’ha aprovat instar el Govern a avançar, conjuntament amb l’Ajuntament de Granollers i les associacions veïnals, en la pacificació de la Ronda Sud en el seu tram urbà, reduint la circulació de vehicles i minimitzant l’impacte acústic; i continuar amb els treballs de millora de les xares d’autobusos interurbans del Vallès, millorant horaris i freqüències, completant la xarxa de línies expressi i establint nous serveis de connexió amb polígons industrials.