Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Parlament debatrà el projecte de llei d’ordenació del litoral i una ILP sobre les taxes universitàries

ACN Barcelona.-La Mesa i la Junta de portaveus del Parlament han acordat que el ple de la setmana que ve farà el debat final del projecte de llei d’ordenació del […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-La Mesa i la Junta de portaveus del Parlament han acordat que el ple de la setmana que ve farà el debat final del projecte de llei d’ordenació del litoral i el de totalitat de la proposició de llei de modificació de la llei d’universitats de Catalunya. Aquest darrer és fruit d’una iniciativa legislativa popular que va superar les 50.000 signatures necessàries per començar la tramitació parlamentària i que vol reduir les taxes. En la darrera sessió plenària de l’actual període de sessions es farà el debat i les votacions dels dictàmens de la Comissió d’Investigació sobre el 155 i el dels atemptats terroristes de 2017. També es derogarà o validarà el decret del Govern de mesures urgents per fer front al risc de brots de la covid-19.

El ple se celebrarà de dimarts a divendres, en excepció de dijous que no hi haurà sessió en motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi. Dimecres a les deu del matí es farà la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat. En aquesta sessió es faran els debats per validar o derogar els decrets llei 24/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria de personal, i 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública, i d’adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19.També s’inclourà la tramitació en lectura única de dues iniciatives. Per una banda, el projecte de llei de modificació del llibre segon del Codi civil de Catalunya, en relació amb l’establiment de l’obligatorietat de la sessió prèvia sobre mediació en determinats conflictes familiars, i de modificació de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat. D’altra banda, s’abordarà la proposició de llei de l’exempció de copagament als menors orfes tutelats per l’administració i de la modificació de la Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència de Cs. També es faran interpel·lacions als consellers i es debatran i votaran les mocions subsegüents del passat ple.