Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Parlament aprova citar Turull i Romeva per participar de la ponència de la llei de l’esport

ACN Barcelona.-La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dijous sol·licitar una audiència en ponència dels exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva. Amb els vots a favor d’ERC, Junts, […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dijous sol·licitar una audiència en ponència dels exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva. Amb els vots a favor d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem, l’abstenció del PSC-Units i el vot contrari de Vox i Cs, la comissió ha aprovat les propostes d’audiència en ponència de la proposició de llei de l’esport i l’activitat física de Catalunya. La cambra ha considerat necessària la presència de Turull per haver estat conseller de la Presidència i de Romeva per haver estat conseller del Govern i expert en esports, cooperació i internalització de l’esport. La comissió també ha aprovat totes les compareixences sol·licitades pels grups per abordar la proposició de llei de l’esport.

A més de representants d’entitats, ens i associacions esportives del país també s’ha proposat l’audiència en ponència d’esportistes professionals. Com és el cas de la pilot de trial, raid i campiona del món Laia Sanz. D’altra banda, la comissió parlamentària també ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de compareixença de representants de la Cimera contra la Corrupció perquè “informin sobre els acords presos a la cimera i presentin el pla de treball contra les causes estructurals de la corrupció”. S’ha aprovat la compareixença del director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern perquè “informi sobre les noves línies mestres d’aquest ens” i la del director del Centre d’Estudis d’Opinió perquè detalli “les previsions de treball d’aquest òrgan el 2021”. Finalment, s’han aprovat compareixences al voltant de la proposició de llei electoral de Catalunya.