Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Palau de la Música Catalana obté la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas contra la covid-19

ACN Barcelona.-El Palau de la Música Catalana ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, un segell que verifica la implantació correcta de les mesures de seguretat vinculades […]

Avatar
Agències 19/08/2020

ACN Barcelona.-El Palau de la Música Catalana ha obtingut la certificació Global Safe Site de Bureau Veritas, un segell que verifica la implantació correcta de les mesures de seguretat vinculades a les persones, els processos i l’adequació de les instal·lacions contra el coronavirus. Amb la reobertura del Palau s’han implantat una sèrie de mesures preventives contra el coronavirus que han anat “més enllà” de les imposades per les autoritats sanitàries, amb l’objectiu de garantir la seguretat del públic en l’accés a la sala de concerts i les visites guiades. Segons l’equipament, la certificació demostra que “aquestes mesures han estat encertades i s’han aplicat de la manera correcta”.

Per a la certificació, el personal auditor de Bureau Veritas ha verificat in situ, i de manera exhaustiva, el control de l’aforament i l’adaptació correcta de les instal·lacions, d’acord amb les exigències sanitàries. Aquesta certificació, que forma part de la iniciativa internacional ‘Reinicia el teu negoci amb BV’, corrobora que la sala disposa dels procediments necessaris quant a prevenció, higiene, seguretat, neteja i desinfecció.Els protocols d’higiene del Palau passen per les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries, però va més enllà amb “mesures extraordinàries” per garantir que l’edifici sigui un espai lliure de coronavirus. Així, es mantenen les distàncies de seguretat entre els assistents, l’aforament és d’un terç, i l’ús de mascareta hi és obligatori. S’executen protocols d’accés i de sortida del recinte, es desinfecten periòdicament els espais comuns i es controla la temperatura dels visitants amb càmeres termogràfiques. Així mateix, s’han adquirit màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments, catifes higièniques desinfectants als accessos. També, pantalles de seguretat als taulells de recepció, seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants. Finalment, aprofitant l’aturada de l’activitat, es van renovar els aparells climatitzadors de l’aire condicionat a fi d’optimitzar la purificació de l’aire dins la sala de concerts.