Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El nou contracte de neteja i recollida de residus de cinc districtes barcelonins començarà el març del 2022

ACN Barcelona.-El nou contracte de neteja i recollida de residus dels districtes barcelonins de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí començarà el març del 2022. Les empreses […]

Agències 26/06/2021

ACN Barcelona.-El nou contracte de neteja i recollida de residus dels districtes barcelonins de Ciutat Vella, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí començarà el març del 2022. Les empreses adjudicatàries tenen 9 mesos per fer les contractacions i adquirir material i vehicles per garantir el servei. Aleshores començarà la fase d’implantació, que s’allargarà 3 mesos. Els contractes de Sants Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Hora-Guinardó i Nou Barris no s’han formalitzat a l’espera de la resolució d’un recurs contra l’adjudicació presentada al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El contracte de neteja i recollida de residus és el més gran del consistori: té una durada de vuit anys i un pressupost de 300 milions d’euros anuals.

Aquest nou contracte, que es podrà prorrogar dos anys més, permetrà crear 400 nous llocs de feina. De fet, contempla que hi haurà 4.400 treballadors de neteja i recollida de residus, a més de l’ocupació indirecta que suposarà en diferents sectors.El nou document permetrà millorar i adaptar el servei a cada barri de la ciutat, incrementar el percentatge de reciclatge per impulsar l’economia verda i circular i millorar la qualitat ambiental.