Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

El Museu d’Arqueologia de Catalunya descobreix l’arqueologia subaquàtica amb una exposició amb 200 objectes

ACN Barcelona – El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha inaugurat aquest dijous l’exposició ‘Naufragis. Història submergida’ que es podrà veure fins el 30 de juliol de 2023. La mostra […]

Agències 28/04/2022

ACN Barcelona – El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) ha inaugurat aquest dijous l’exposició ‘Naufragis. Història submergida’ que es podrà veure fins el 30 de juliol de 2023. La mostra convida a la descoberta de l’arqueologia subaquàtica a Catalunya i a la resta del món amb 200 objectes, alguns inèdits, que mostren la riquesa i diversitat del patrimoni subaquàtic. Es tracta d’una panoràmica de les actuacions del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya al llarg dels seus trenta anys. A banda d’ampliar els coneixements públics sobre l’arqueologia subaquàtica la mostra ret homenatge als homes i dones que l’han impulsat. La mostra consta de quatre àmbits: exploradors del mar, de vaixells i mariners, excavant sota l’aigua i un patrimoni a protegir.

S’hi mostra l’evolució i perfeccionament dels instruments i materials de busseig, objectes que ens expliquen la història dels éssers humans a partir de les restes conservades als vaixells que van navegar i naufragar, almenys, des de fa 12.000 anys, carregaments dels vaixells romans Culip IV i Formigues II i els canons i projectils del vaixell Deltebre I i la la tasca d’inventari, protecció i conservació del patrimoni subaquàtic.

Els 200 objectes que s’exposen són procedents de les excavacions realitzades pel CASC durant els últims 30 anys, alguns d’ells mai mostrats al gran públic. L’escenografia de la mostra, que ocupa 1.000 m2, evoca un fons marí i es complementa amb nombrosos elements audiovisuals, alguns de gran format, que reforcen la vocació immersiva del muntatge.