Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú tancarà 10 mesos per unes obres de millora

ACN Vilanova i la Geltrú – La biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (Garraf) tancarà a partir de dilluns durant 10 mesos per fer-hi unes obres de […]

Agències 04/03/2022

ACN Vilanova i la Geltrú – La biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (Garraf) tancarà a partir de dilluns durant 10 mesos per fer-hi unes obres de millora. Concretament, es canviarà tot el sistema de climatització i es repararan els esgrafiats de la façana. L’actuació a dur a terme. Amb un cost de 700.000 euros, té un nivell de complexitat alt, perquè cal utilitzar tècniques constructives respectuoses amb l’edifici, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional. Els treballs es faran en tres fases i començaran per la planta baixa. La dificultat més gran rau en el fet d’haver de moure les peces més grans, com ara el quadre ‘2 de maig’, de Sorolla que, per les seves dimensions, no pot sortir de la sala.

Abans d’iniciar l’actuació de millora de la climatització, s’han dut a terme obres per reparar les canals que recullen les aigües pluvials de les cobertes, que estan provocant humitats a l’interior i l’exterior de l’edifici.

Abans de tancar les portes temporalment, el Museu Víctor Balaguer farà jornades de portes obertes durant tot el cap de setmana.