Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El MNACTEC obre al públic el Tecnoespai, un nou espai d’audiovisuals immersius

ACN Barcelona.-El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert al públic el Tecnoespai, un nou espai d’audiovisuals immersius que reflexionen sobre l’evolució de la […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Barcelona.-El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert al públic el Tecnoespai, un nou espai d’audiovisuals immersius que reflexionen sobre l’evolució de la tecnologia i el coneixement científic, relacionant passat, present i futur. El Tecnoespai està integrat per una sala de projecció immersiva i una petita àrea expositiva a l’exterior, amb continguts relacionats amb la peça audiovisual que es mostri en aquell període. La primera proposta, ‘Espai temps immersiu’, reflexiona sobre la forma com es mesuren les societats a partir del seu grau de tecnificació en diversos moments de la història.

A l’exterior, la petita mostra ‘Evolució o involució?’ reflexiona sobre la necessitat humana de mesurar, comptar i comparar i com aquesta ha donat lloc a diferents sistemes de mesura. S’analitza l’evolució d’aquests sistemes fins arribar a la gran revolució tecnològica actual, i se’n mostren els efectes en la societat. S’hi exhibeixen alguns objectes usats tradicionalment per mesurar capacitats, longituds i temps.En la mateixa línia, coincidint amb l’Any Europeu del Ferrocarril (2021), la segona proposta per a l’espai incidirà en la mobilitat i la sostenibilitat del transport en ferrocarril, des del seu origen al segle XIX fins a l’aposta de futur que es planteja al segle XXI.