Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Ministeri d’Exteriors crea una plataforma per posar en contacte turistes espanyols amb residents que els allotgin

ACN Madrid.-El Ministeri d’Exteriors ha creat una plataforma, que ha anomenat ‘Aloja’, per posar en contacte turistes espanyols atrapats a l’estranger amb ciutadans de l’Estat que visquin a aquells països […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Madrid.-El Ministeri d’Exteriors ha creat una plataforma, que ha anomenat ‘Aloja’, per posar en contacte turistes espanyols atrapats a l’estranger amb ciutadans de l’Estat que visquin a aquells països perquè els allotgin. En un comunicat, Exteriors explica que és un “servei solidari d’urgència” per a aquelles persones que encara no han pogut tornar a Espanya i “necessiten una solució habitacional temporal”. La plataforma es limita a posar-los en contacte amb persones que desitgin oferir allotjament. Fonts del ministeri d’Exteriors calculen que encaren calen més de 30 vols per repatriar tots els espanyols atrapats a l’estranger pel coronavirus.

Des de l’inici de l’estat d’alarma i comptant els que seran repatriats aquest cap de setmana, hauran tornat uns 20.000 espanyols de l’estranger, 9.000 d’Europa, 7.000 d’Amèrica, 3.000 d’Àfrica i Orient Mitjà i 1.000 de l’Àsia-Pacífic.