Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Ministeri d’Afers Econòmics obre una convocatòria per identificar projectes per desplegar 5G i 6G

ACN Madrid.-El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital ha llançat una convocatòria per identificar i localitzar projectes de recerca i innovació solvents en l’àmbit del 5G i el 6G en […]

Agències 25/06/2021

ACN Madrid.-El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital ha llançat una convocatòria per identificar i localitzar projectes de recerca i innovació solvents en l’àmbit del 5G i el 6G en els quals es invertir els fons europeus. Les iniciatives s’han d’alinear amb l’agenda estratègica Joint Undertaking on Smart Networks and Services, que busca fomentar l’autonomia digital europea. La convocatòria va dirigida a universitats públiques i organismes públics d’investigació que hagin participat en programes internacionals de màxim nivell en tecnologia 5G. Els participants hauran d’especificar si permeten la col·laboració publicoprivada, especialment amb pimes. Les manifestacions d’interès podran enviar-se fins el dia 9 de juliol a la mitjanit.

Les propostes també han de recollir els beneficis previstos per al territori on es dugui a terme el projecte i l’impacte que tindrien per a la creació d’ocupació directa i indirecta. Altres aspectes que es demanen és si inclou plans d’atracció de talent i promoció dels graus, màsters i doctorats relacionats amb les Telecomunicacions. Així mateix, les propostes han d’incloure un pla de foment de la igualtat efectiva entre homes i dones.Aquesta iniciativa té com a objectiu que els països europeus desenvolupin capacitats de recerca i innovació en l’àmbit de 6G i per al desplegament de sistemes de 5G avançat, enfortint les bases dels futurs serveis digitals.El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència té previst invertir 1.500 milions d’euros en l’impuls de la tecnologia 5G a Espanya.