Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Liceu tanca la temporada amb equilibri pressupostari gràcies a les aportacions extraordinàries

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu tanca la temporada 2021/22 amb equilibri pressupostari gràcies a les aportacions extraordinàries, tant públiques com privades. Així ho ha explicat aquest dijous el mateix […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu tanca la temporada 2021/22 amb equilibri pressupostari gràcies a les aportacions extraordinàries, tant públiques com privades. Així ho ha explicat aquest dijous el mateix teatre en un comunicat, on xifra en 6,4 milions d’euros les aportacions de mecenes privats i en 1,5 milions d’euros les ajudes per part de l’administració pública. Malgrat tot, el Liceu celebra haver pogut mantenir les portes obertes en una temporada “excepcional” marcada per la pandèmia, que ha comptat amb artistes internacionals com la soprano Sondra Radvanovsky, el músic i director Gustavo Dudamel o Nadine Sierra, entre altres. Amb tot, el teatre assegura que ha pogut mantenir gairebé un 80% de les funcions que tenia programades.

El teatre ha tingut uns ingressos de 38,9 milions d’euros, xifra que suposa 5,5 milions d’euros per sota de la previsió. Segons ha explicat el Liceu, el pressupost inicial estimava un aforament del 50% fins al novembre i, després un increment progressiu fins a arribar al juny amb l’ocupació plena de la sala. Pel que fa a espectadors, a causa de les restriccions d’aforament el teatre ha tancat la temporada amb la meitat de l’ocupació que tenia en un any habitual. Fins a 124.000 espectadors han passat pel Gran Teatre del Liceu, el que suposa un 91% de les entrades posades a la venda. La mitjana d’edat del públic ha estat de 53 anys.Així mateix, l’absència de turistes ha fet créixer el pes del públic de la ciutat de Barcelona. Mentre que en temporades anteriors no arribava al 50%, enguany la xifra ha pujat fins al 60%. El teatre ho atribueix, també, als confinaments perimetrals. De fet, el percentatge de turistes ha baixat respecte a la temporada anterior. Mentre que la temporada anterior els espectadors estrangers van representar un 11%, enguany han estat un 5%. Fa quatre temporades un de cada cinc espectadors era turista. En l’àmbit institucional, la temporada 2020-21 del Liceu ha finalitzat amb la reorganització del Departament Musical, que ha ampliat el seu àmbit d’actuació per atendre noves necessitats del teatre. La temporada 2021-22 iniciarà el 22 de setembre amb l’òpera ‘Ariadne auf Naxos’ de Strauss. El Liceu avança que ja ha fet més de 2.300 nous abonaments pel pròxim any, on celebrarà els 175 anys d’història del teatre. En el marc de l’efemèride el teatre també llançarà una plataforma audiovisual on emetrà en directe alguns dels títols amb l’objectiu de fer més accessible l’òpera i tota la programació.