Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El joc de taula català ‘Sherlock’, nominat als prestigiosos premis alemanys Spiel des Jahres

ACN Barcelona.-El jurat dels prestigiosos premis alemanys Spiel des Jahres (‘Joc de l’any’) ha nominat per primera vegada un joc de taula català, ‘Sherlock’, com un dels millors de l’any. […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-El jurat dels prestigiosos premis alemanys Spiel des Jahres (‘Joc de l’any’) ha nominat per primera vegada un joc de taula català, ‘Sherlock’, com un dels millors de l’any. ‘Sherlock’ és un joc de deducció amb cartes firmat per Josep Izquierdo i Martí Lucas i l’il·lustradora Alba Aragón, del qual l’editorial barcelonina GDM Games ja ha publicat edicions en 16 idiomes. Influent a nivell mundial, el jurat del guardó es fixa habitualment en el concepte del joc, la seva estructura, l’aspecte i el disseny funcional dels seus elements. Aquest premi que s’atorga anualment des de 1978, premia l’excel·lència en el disseny de jocs i promou aquells de major qualitat, com els populars ‘Rummikub’ l’any 1980, ‘Carcassonne’ el 2001 o ‘Código secreto’ el 2016. Una nominació o un premi Spiel des Jahres pot incrementar significativament les vendes a nivell mundial.

El prestigiós jurat alemany dels Premis Spiel des Jahres ha nominat “Sherlock” com un dels millors jocs de taula de l’any, cosa que repercuteix directament en el posicionament del joc a nivell mundial, al marge de si acaba sent escollit com el millor joc de l’any.‘Sherlock’ es basa en la deducció amb el punt de partida d’una carta inicial que explica el cas a resoldre. A partir d’aquest moment, i seguint una sèrie de regles senzilles, els jugadors han d’anar desgranant pistes, exposant teories i anar fent deduccions per resoldre el misteri. Actualment hi ha sis models de jocs publicats i vuit més en preparació, així com un ‘Sherlock Kids’ per a públic familiar. Quant a l’editora, GDM Games és una editorial de jocs de taula barcelonina que va néixer després de dos anys d’autopublicar-se el primer joc de Francisco Gallego, ‘Guerra de mitos’, amb la idea d’editar jocs d’autors espanyols. Des de 2013 GDM Games ha publicat una gairebé una seixantena de jocs.