Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

El Gran Recapte ja ha aconseguit 1.000 tones de les 6.000 que necessita per abastir l’increment de demanda per la covid

ACN Barcelona .-La 12a edició del Gran Recapte ja ha aconseguit 1.000 tones d’aliments de les 6.000 que necessita per abastir l’increment de demanda provocada per la covid. Concretament, ha […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona .-La 12a edició del Gran Recapte ja ha aconseguit 1.000 tones d’aliments de les 6.000 que necessita per abastir l’increment de demanda provocada per la covid. Concretament, ha aconseguit recollir un milió d’euros, una sisena part del total que espera recollir en aquesta edició, en la qual necessita fer front a un increment del 40% de la demanda respecte al 2019. El Banc dels Aliments espera que els més de 6.800 voluntaris que aquest divendres se sumen a la campanya donin “l’empenta final” a l’edició “més necessària i difícil”, ja que s’ha suspès la recollida física d’aliments per minimitzar el risc de contagis. Enguany s’hi sumen les parades dels mercats, que venen tiquets que permetran a la gent necessitada adquirir productes frescos.

A Barcelona s’han sumat al gran recapte una vintena de mercats municipals que, a través d’unes 300 parades, permetran als clients fer la seva aportació econòmica al Gran Recapte a través de la compra de tiquets de tres euros. Aquests vals es donaran a les entitats socials locals que els repartiran entre els seus usuaris perquè puguin adquirir productes frescos com carn, peix o ous. “Un cop més els mercats estan donant exemple i garantiran el dret a la bona alimentació”, ha destacat Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda de Barcelona, des del Mercat del Ninot tot demanant a la ciutadania que col·labori amb aquesta iniciativa solidària. En el mateix sentit s’ha expressat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha considerat que “aquest any tots hem de fer un sobreesforç per ser solidaris”. Per la seva banda, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha destacat que la iniciativa dels mercats permet a la gent amb menys recursos “adquirir producte fresc i de proximitat” i “estableix un vincle”.Fatjó ha explicat que davant l’increment de demanda al Banc dels Aliments davant la crisi econòmica provocada per la pandèmia la demanda ha augmentat un 40% respecte al 2019. Per respondre-hi, el Gran Recapte hauria de recollir 6 milions de quilos, en lloc dels 4,5 milions de l’any passat. “Això és molt complex”, ha reconegut tot afegint que aquests aliments serviran “per fer rebost” i “poder seguir abastint tot l’any”.Encara que enguany no hi hagi recollida física dels aliments, tots els diners recollits seran destinats a comprar queviures, que seran repartits entre els més necessitats a través de la xarxa d’entitats socials que col·laboren amb els bancs dels aliments. “Encara que el funcionament sigui més complex d’explicar que en altres ocasions, és més necessari que mai”, ha remarcat en roda de premsa Roser Brutau, presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments.Tot i que es podran fer donacions al Gran Recapte fins al 16 de desembre, aquesta iniciativa solidària viurà el seu moment àlgid entre aquest divendres i aquest dissabte. Es pot col·laborar a les caixes dels supermercats, a través de la pàgina web, fent un Bizum amb el codi 33596 o comprant tiquets de tres euros als mercats municipals i a les botigues de proximitat d’arreu del territori. Destaca que enguany el comerç local representa un terç dels establiments col·laboradors.

Relacionats