Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

El Govern simplifica el procés per incorporar els romanents de tresoreria als comptes de 2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat un nou Decret Llei de mesures urgents de caràcter tributari i financer per pal·liar els efectes de la pandèmia. La norma aprovada modifica la Llei […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat un nou Decret Llei de mesures urgents de caràcter tributari i financer per pal·liar els efectes de la pandèmia. La norma aprovada modifica la Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2020 per “agilitzar i simplificar” la incorporació de romanents de tresoreria procedents especialment dels fons Covid de l’exercici anterior als comptes de 2021. L’objectiu és poder destinar-los a despeses que s’han de finançar, principalment, amb recursos d’aquests fons. Així mateix, ha ajornat fins al juny el termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions del tribut que grava les màquines recreatives i d’atzar corresponent al primer trimestre de 2021.

D’aquesta manera, el calendari d’autoliquidació de l’impost passa del període comprès entre l’1 i el 20 de març a l’1 i el 20 de juny, coincidint amb la presentació i ingrés d’autoliquidació corresponent al segon trimestre.El Govern ha pres aquesta decisió davant la “greu situació” en la qual es troba el sector de bars, bingos, casinos i salons de joc. Aquests establiments han vist afectada la seva activitat econòmica per les restriccions adoptades per frenar la pandèmia, amb tancaments totals dels locals del sector del joc i parcials en el cas de la restauració. En matèria financera, el Govern ha substituït el tràmit d’autorització prèvia de la incorporació de romanents per una comunicació a la Intervenció General. Així mateix, ha modificat el text refós de la Llei de Finances Públiques de Catalunya pel que fa al termini de presentació davant la Intervenció General dels comptes anuals aprovats per les entitats autònomes administratives i el Servei Català de Salud. D’acord amb el text, es fixa el 31 de març com a data màxima per presentar els estats comptables i la memòria dels comptes anuals corresponents a l’exercici anterior. El Decret aprovat aquest dimarts estableix el 30 de juny per poder fer arribar els comptes anuals ja auditats. D’aquesta manera, s’unifica el calendari i es fa coincidir amb el de la resta d’entitats del sector públic. Per altra banda, la disposició addicional preveu introduir el mòdul de vetllador en els pagaments dels concerts educatius que s’abonen als centres concertats, que fins ara es gestionaven a través d’una convocatòria pública de subvencions. Aquest canvi en la gestió ha d’aportar més agilitat i eficàcia administrativa i una millora en les finances dels centres concertats, en tant que no hauran d’avançar tants recursos econòmics. La modificació, amb efectes per al curs 2020 – 2021, permetrà gestionar dins el concert educatiu el finançament dels professionals que no formen part del pagament delegat, ja que no són personal docent. En aquest cas, s’incorporarà els pagaments corresponents a aquest concepte en els pagaments mensuals que s’abonen als centres concertats. La modificació estableix l’import del mòdul del vetllador en 405 euros per hora i curs escolar, una xifra que coincideix amb el mòdul de subvenció establert en la resolució que va obrir el procediment de convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a la contractació de personal per atendre alumnes amb necessitats educatives especials per al crus 2019 – 2020.