Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Govern reforça 17 residències públiques amb 192 nous professionals

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts reforçar 17 residències públiques de gent gran i persones amb discapacitat amb la contractació de 192 professionals de diversos perfils. Més de la […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts reforçar 17 residències públiques de gent gran i persones amb discapacitat amb la contractació de 192 professionals de diversos perfils. Més de la meitat, 108, són auxiliars de geriatria, mentre que també hi ha perfils d’infermeria (38), medicina o infermeria (17), tècnics de gestió (16), fisioterapeutes (8) i tècnics especialistes d’atenció a persones amb discapacitat. El nou personal s’ha contractat per reforçar la prevenció i control de la covid a les residències. Entre aquestes hi ha la implementació de protocols d’actuació als centres, sectoritzacions, lainstauració d’espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d’altres serveis.

La mesura forma part del programa temporal aprovat pel Goven per dotar de personal de reforç les17 residències públiques gestionades de forma directa pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’objectiu del programa, dotat amb 7,1 milions d’euros, és garantir els drets dels residents en el context de pandèmia.Per això, el personal que s’incorpori implementarà elsprotocols, plans i actuacions que permetin assegurar-ne les condicions de salut i mantenir l’atenció individualitzada de qualitat. El programa, amb data d’implementació d’1 de febrer, tindrà una durada d’un any prorrogable. L’actuació se suma al pla de contingència presentat l’estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres de Catalunya.