Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Govern recusa el magistrat del TC Andrés Ollero Tassara per demostrar “pèrdua d’imparcialitat”

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts plantejar un incident de recusació contra el magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Andrés Ollero Tassara en tots els processos de recurs d’inconstitucionalitat i […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat aquest dimarts plantejar un incident de recusació contra el magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Andrés Ollero Tassara en tots els processos de recurs d’inconstitucionalitat i de conflicte de competències que s’ha personat la Generalitat que es troben en tramitació davant e TC. L’executiu català ha recusat el jutge pel vot particular que va fer en la sentència del recurs d’inconstitucionalitat contra el llibre sisè del codi civil de Catalunya que el TC va avalar. Segons el Govern, en el vot particular Andrés Ollero va incloure expressions que tenen “un sentit de desqualificació ofensiva i revelen una animadversió contra l’administració catalana” i el país. Les mateixes fonts indiquen que el magistrat hauria titllat de “supremacistes” els magistrats que van defensar el dret civil català.

Segons han explicat, el Govern creu que la “contundència” del magistrat en la formulació de la desqualificació demostra la “pèrdua d’imparcialitat” i de l’interès general en les causes on és part el Govern i, per tant, manifesta que l’actitud del magistrat “vulnera” el principi d’imparcialitat que ha de respectar com a membre del TC.En concret, el Govern recusarà Andrés Ollero Tassara en els processos d’inconstitucionalitat que es troben en tramitació al TC contra el codi tributari de Catalunya, l’Agència Catalana de Protecció Social i la Llei de comerç, serveis i fires. També contra els conflictes de competències presentats per la Generalitat contra el Reglament d’Adopció Internacional i el Pla estratègic d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.