Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern reconeix la trajectòria de 15 persones i cinc entitats amb les medalles i plaques al treball President Macià

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat atorgar la medalla al treball President Macià a quinze persones i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Són guardons que reconeixen les […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat atorgar la medalla al treball President Macià a quinze persones i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Són guardons que reconeixen les persones amb una trajectòria que ha destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals dins del món del treball. Entre els premiats, hi ha Santiago Berenguer pel seu paper en l’àmbit de les cooperatives; el fundador de Costaisa Julián Casado; els empresaris Domènec Espadalé i Jordi Esteller; el representant sindical Pere Colell; l’organitzadora del primer Col·lectiu de Lesbianes de l’Estat, Maria Giralt; l’extreballador de la Compañía Fabril de Carbones Eléctricos SA (CFCE) Josep Herms o l’exdirector general d’Aucat, exdirector de RRHH de La Caixa i patró de la Fundació Pimec, Jaume Lanaspa, entre d’altres.

També rebran una medalla el representant d’UGT Catalunya en diferents organismes com el Consell de Relacions Laborals i el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, José Martín Vives; l’excap de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, José Vicente Marzal Martínez; les mestres Maria Rosa terradellas i Rosa Mendoza; l’empresari de l’àmbit dels congelats Pere Nieto; i l’extècnic del Departament de Justícia Xavier Pedrós.Els guardons també distingeixen empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna de les categories de seguretat i salut en el treball; igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat.Per això, també ha reconegut cinc entitats. Es tracta de l’Associació de rehabilitació i educació especial Jeroni de Moragas de Móra, Ap! Lleida Associació professional d’empresàries de Lleida i Pirineus; l’Associació MIFAS; el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona, SCCL; i OSONAMENT, una entitat d’economia social amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i addicions de la comarca d’Osona.