Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Govern obre un procés participatiu per rebre propostes per a l’estratègia de lluita contra la corrupció

ACN Barcelona.-El Govern obre a partir d’avui un procés participatiu amb l’objectiu que la ciutadania aporti propostes d’actuació per incorporar a l’estratègia de lluita contra la corrupció a Catalunya. El […]

Avatar
Agències 16/09/2019

ACN Barcelona.-El Govern obre a partir d’avui un procés participatiu amb l’objectiu que la ciutadania aporti propostes d’actuació per incorporar a l’estratègia de lluita contra la corrupció a Catalunya. El text estratègic definirà 25 actuacions per enfortir la integritat pública que, un cop aprovada l’estratègia per acord de govern, s’implementarà a l’administració i a les entitats del sector públic en un termini de dos anys en àmbits com la contractació pública, la protecció d’alertadors, l’anonimització de bústies ètiques o la fiscalitat. Amb aquest procés que es duu a terme al portal participa.gencat.cat, la Generalitat vol aprofundir la interlocució entre la ciutadania i l’administració.

Fins al 30 de setembre, les persones i grups interessats poden fer aportacions a l’estratègia tant telemàticament com en quatre tallers oberts a tothom. Aquestes sessions presencials, repartides al llarg del mes de setembre, tractaran el foment de la integritat, la funció i direcció públiques, la gestió econòmica i la influència dels grups d’interès i traçabilitat en la presa de decisions. Els participants rebran un retorn del procés participatiu i se’ls explicarà l’ús de les aportacions en l’elaboració de l’estratègia.El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, el Departament de la Presidència, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública coordinen el procés de decisió de l’estratègia. El Govern es compromet a fer servir els resultats del procés participatiu, en què hi formaran part la societat civil organitzada i experts en l’àmbit, en la redacció del document. L’elaboració d’aquesta estratègia de lluita contra la corrupció s’emmarca en el conjunt de mesures que el Govern ha definit en el seu Pla de Govern per impulsar la integritat pública i lluitar contra la corrupció. Entre aquestes mesures, destaca l’aprovació del pla de prevenció contra el frau i la corrupció 2019-2021, així com el desplegament de l’Agenda 2030, on la lluita contra la corrupció apareix de manera destacada en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16.