Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Govern impulsarà la presència de 56 empreses i entitats al seu estand durant la celebració del Mobile

ACN Barcelona.-El Govern impulsarà la presència de 56 empreses, entitats i centres tecnològics al seu estand –batejat com a ‘Digital Catalonia’- durant el Mobile World Congress, que se celebrarà entre […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern impulsarà la presència de 56 empreses, entitats i centres tecnològics al seu estand –batejat com a ‘Digital Catalonia’- durant el Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 28 de juny i l’1 de juliol al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. Alhora, l’executiu donarà suport a la participació de 42 ‘start-ups’ catalanes al 4YFN, l’espai del MWC destinat a les empreses emergents. Entre les accions més rellevants per part del Govern en l’edició d’enguany, destaca una demostració en directe de conducció connectada i remota amb 5G. Sota el lema ‘5G is the new mobility’, la prova serà un projecte conjunt del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals, la CCMA, la Fundació i2CAT i Robots MiR.

La demostració, que també comptarà amb la col·laboració de Vodafone i Cellnex, es presentarà el primer dia de MWC, i hi haurà demostracions presencials en directe de vehicle connectat i controlat amb 5G durant cada dia del congrés. “Mostrarem que aquesta tecnologia ajudarà a millorar la mobilitat del futur, fent-la més eficient i, sobretot, més segura”, subratlla el Govern.En el mateix comunicat publicat aquest dilluns, l’executiu subratlla que el 5G millorarà la teleassistència d’un conductor en carretera i facilitarà informació sobre la conducció en temps real davant una situació de risc. “Gràcies a la baixa latència i a l’ample de banda de la cinquena generació de telefonia mòbil, els vehicles es podran comunicar amb les infraestructures, proporcionant una informació en temps real cabdal per millorar la seguretat viària i l’eficiència de la mobilitat”, afegeix.Al mateix estand del Govern, les empreses també podran presentar els seus productes i reunir-se amb altres companyies o entitats per accedir a nous contactes.Tot i que l’edició d’enguany tindrà un format híbrid –combinarà la presencialitat i els actes ‘online’ per la covid-19-, el Govern assegura que el Mobile representa “la reactivació de les grans fires i congressos a Catalunya i arreu del món”. “És la recuperació d’una activitat amb un important impacte directe i indirecte en l’economia catalana i en la projecció internacional de Catalunya com a ‘hub’ tecnològic”, conclou.